picnik

picnik

منظور از مبدأ تاريخ چيست

منظور از مبدأ تاريخ، زمان وقوع حادثه‌اي است كه ملتي آن را براي خود مبدأ قرار داده‌اند و زمان را با آن مي‌سنجند.

 

تبديل شمسي به ميلادي

مهم‌ترين مبادي تاريخ مردم جهان عبارتند از:

سال خورشيدي: برابر است با 365 روز و 6 ساعت كه زمان گردش كره زمين به دور خورشيد است. سال شمسي (خورشيدي) مخصوص كلدانيان بوده كه بعد از بين رفتن كلدانيان، ايرانيان آن را معمول كردند.

 سال كبيسه: سال خورشيدي را 365 روز محاسبه مي‌كند و 6 ساعت باقي مانده را روي هم جمع كرده و هر چهار سال يك‌بار (24 = 4 * 6) يك روز به سال اضافه مي‌كنند (366 روز) و آن را سال كبيسه مي‌نامند.

 تبديل تاريخ ميلادي به شمسي

سال قمري: كه آن را هلالي هم مي‌گفتند، يعني مدتي كه قمر (ماه) از هلال يك دور خود را در مدت 29 روز و 12 ساعت و 43 دقيقه مي‌پيمايد. يك سال قمري 354 روز است.

 مبدأ سال شمسي و سال قمري، هجرت حضرت رسول اكرم (ص) از مكه به مدينه است كه اين واقعه مهم را مبدأ اين دو تاريخ قرار داده‌اند.

سال مسيحي يا ميلادي: مبدأ آن تاريخ تولد حضرت مسيح است. ولادت مسيح، سه‌شنبه، 25 كانون اول، برابر با 311 تاريخ اسكندري است.

سال يزدگردي: اين سال بعد از اسلام مرسوم شد و مخصوص پارسيان بود. مبدأ آن جلوس يزدگرد در روز سه‌شنبه 22 ماه ربيع‌الاول سال يازدهم قمري، برابر ما (جزيران رومي) يعني سال 993 رومي يا اسكندري برابر با 16 ژوئن 632 ميلادي است كه 365 روز حساب مي‌شد.

سال رومي يا اسكندري: مبدأ آن روز دوشنبه سال 312 قبل از ميلاد كه مصادف با ابتداي سلطنت نيكانو، جانشين اسكندر است. بعضي مي‌گويند چون علماي اسكندريه پايه‌گذار آن بودند، به اين نام مشهور شد . ما‌ه‌هاي آن عبارتند از: كانون دوم (31 روز) ـ شباط (28 روز) ـ آذار (31 روز) ـ نيسان (30 روز) ـ اياز (31 روز) ـ حزيران (30 روز) ـ تموز (31 روز) ـ آب (31 روز) ـ‌ايلول )30 روز)‌ ـ تشرين اول (31 روز) ـ تشرين دوم (30 روز) ـ كانون اول (31 روز)

اين ماه‌ها را عبرانيان متداول كردند.

تركان ابيغوري براي هر سال نام حيواني را نهاده بودند كه ايراني‌ها نيز به تدريج از آن‌ها استفاده كردند

سال جلالي: اين را تاريخ ملك‌شاهي يا سلجوقي يا فارسي مي‌گويند و مبدأ آن روز جمعه، دهم ماه رمضان 471 هجري قمري، مطابق با پانزدهم آذرماه 1295 رومي و سال 1078 ميلادي است. اين تاريخ در زمان ملك‌شاه سلجوقي مرسوم شد و جمعي از علما مانند حكيم عمر خيام، ابوالمظفر اسفزاري، ميمون بن نجيب واسطي، خواجه عبدالرحمن خازني، دعوت شدند و با كوشش عمر خيام تدوين و به تقويم جلالي مرسوم شد.

تبديل تاريخ شمسي به ميلادي

* نام سال‌ها: تركان ابيغوري براي هر سال نام حيواني را نهاده بودند كه ايراني‌ها نيز به تدريج از آن‌ها استفاده كردند. اين اسامي عبارتند از: موش، گاو، پلنگ، خرگوش، نهنگ، مار، اسب، گوسفند، ميمون، مرغ، سگ، خوك.

با حفظ اين شعر حافظ مي‌توانيد نام سال‌ها را به خاطر بسپاريد:

موش و بقر و پلنگ و خرگوش شمار

زين چار چو بگذري نهنگ آيد و مار

آن‌گاه به اسب و گوسفند است حساب

همدونه و مرغ و سگ و خوك آخر كار

براي تشخيص اين كه هر سال با كدام يك از اين نام‌ها مطابقت دارد، از سال خورشيدي عدد 6 را كم كنيد، حاصل را بر 12 تقسيم كنيد، عدد باقيمانده‌ي اين تقسيم را كه حتماً كمتر از 12 است در نظر بگيريد، از شماره‌ي يك از موش شروع به شمردن كنيد، نام هر حيواني با عدد باقي‌مانده مطابقت كرد، سال همان حيوان است.

روش تبديل سال‌هاي خورشيدي و قمري به يك‌ديگر:

براي تبديل سال خورشيدي به قمري آن را در عدد 11 (اختلاف بين روزهاي خورشيدي و قمري) ضرب كرده و حاصل ضرب را به 354 (تعداد روزهاي سال قمري) تقسيم كنيد.

عدد حاصل را با سال خورشيدي جمع كنيد، سال قمري به دست مي‌آيد.

و براي تبديل سال قمري به خورشيدي آن را در عدد 11 ضرب كرده، حاصل‌ضرب را به عدد 365، تعداد روزهاي سال خورشيدي، تقسيم كنيد. عدد حاصل را از سال قمري كم كنيد تا سال خورشيدي به دست آيد.

براي تبديل سال خورشيدي به ميلادي:

عدد 621 را به سال خورشيدي اضافه كنيد، سال ميلادي به دست مي‌آيد. اگر 621 را از سال ميلادي كم كنيد، سال خورشيدي به دست خواهد آمد.

تبديل تاريخ


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۸ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۰۹:۵۵:۵۸ توسط:picnik موضوع:

معني فال حافظ

معني ابزار وبلاگ 
فال در لغت به معناي طالع، بخت و نيز پيشگويي و عاقبت بيني است. كلمه اي عربي است و در فارسي يعني شگون، هم در معناي خوب و هم در معناي بد. فال گرفتن يعني اطلاعات از ناشناخته ها؛ و در عربي به فال خوب زدن، ?تفأل? و به فال بد زدن ?طيره? مي گويند. در فارسي، فال خوب زدن را ?مروا? و فال بد زدن را ?مرغوا? گويند كه از دو كلمه ?مرغ? و ?آوا? تشكيل شده است. ايرانيان با آواز و جهت حركت پرندگان فال مي زده اند؛ مثلاً با ديدن عقاب به عقوبت و هدهد به هدايت پي مي برده اند. 
فال در اسلام 
در اسلام و در حديث آمده است كه پيامبر گرامي اسلام (ص)، فال نيكو زدن را توصيه مي فرموده اند و طيره را مكروه دانسته اند، به علت اينكه طيره مايه نااميدي، بدبيني و بدگماني بوده و در مقابل، فال نيكو و خوب، نشانه اميدواري و كامروايي در زندگي است. در اسلام استخاره يعني طلب خيره (بر وزن جيره) به معناي با خدا مشورت كردن و طلب تقدير خير كردن رواج داشته است. 

ابزار وبلاگ در بين ايرانيان 
ايرانيان طبق رسوم قديمي خود در روزهاي عيد ملي يا مذهبي نظير نوروز بر سر سفره هفت سين، و يا شب يلدا، با كتاب حافظ فال مي گيرند. براي اين كار، يك نفر از بزرگان خانواده يا كسي كه بتواند شعر را به خوبي بخواند يا كسي كه ديگران معتقدند به اصطلاح خوب فال مي گيرد ابتدا نيت مي كند، يعني در دل آرزويي مي كند. سپس به طور تصادفي صفحه اي را از كتاب حافظ مي گشايد و با صداي بلند شروع به خواندن مي كند. كساني كه ايمان مذهبي داشته باشند هنگام فال گرفتن فاتحهاي مي خوانند و سپس كتاب حافظ را مي بوسند، آنگاه با ذكر اورادي آن را مي گشايند و فال خود را مي خوانند. 

لسان الغيب 
برخي ابزار وبلاگ را «لسان الغيب» مي گويند يعني كسي كه از غيب سخن مي گويد و بر اساس بيتي از شعر حافظ او معتقد است كه هيچ كس زبان غيب نيست: 
يكي از صنايع شعري ايهام است بدين معني كه از يك كلمه معاني متفاوتي برداشت مي شود. ايهام در اشعار حافظ به صورت گسترده مورد استفاده قرار گرفته. همچنين از مهم ترين خصوصيات شعر حافظ گستردگي مطالب ذكر شده در يك غزل اوست؛ به گونه اي كه در يك غزل از موضوع هاي فراواني حرف مي زند. از طرفي هر بيت شعر حافظ نيز به طور مستقل قابل تفسير است. اين ويژگي هاي شعر حافظ باعث شده كه هر كس با هر نيتي كه ديوان حافظ را بگشايد و غزلي از آن را بخواند در مورد نيت خود كلمه يا جمله اي در آن مي يابد و فرد فكر مي كند كه حافظ نيت او را خوانده و به وي جواب داده است. غافل از اينكه اين ويژگي شعر حافظ است و در بقيه غزليات او نيز كلمات يا جملاتي همخوان با نيت صاحب فال وجود دارد. 
مردم ايران اقبال بسيار زيادي به ديوان اشعار حافظ نشان داده اند، چرا كه حافظ را ?لسان الغيب? و حافظ كل قرآن، و از سويي اين دفتر شعر را برگرفته از اسرار قرآن و وي را واقف بر گنجهاي پنهان الهي مي دانند. خودش مي گويد: 
به نااميدي از اين در مرو بزن فالي 
بود كه قرعه دولت به نام ما افتد 
يا در جايي ديگر: 
از غم هجر مكن ناله و فرياد كه دوش 
زده ام فالي و فريادرسي مي آيد 
اولين فال چگونه و كي از ديوان حافظ گرفته شد؟ 
نخستين فال دقيقاً ساعاتي پس از مرگ حافظ گرفته شد. ادوارد براون در جلد سوم ?تاريخ ادبيات ايران? اشاره داشته است كه پس از فوت حافظ، عده اي كه كلام وي را قلب كرده بودند، او را تكفير و از دفن او در گورستان مصلي جلوگيري كردند. براي حل مشكل تصميم گرفتند با تفأل از كلام خود حافظ راهنمايي بگيرند و پس از آنكه كليه غزلهاي حافظ را نوشته و در سبدي ريختند، كودكي تفألي مي زند و غزل شماره 82 مي آيد، كه به طرز عجيب و باور نكردني پاسخ جماعت رياكار را مي دهد و گفته اند كه از آن روز به وي لقب لسان الغيب داده اند، غزل شگفت انگيز چنين است: 
كنون كه مي دمد از بوستان نسيم بهشت 
من و شراب فرح بخش و يار حورسرشت 
مكن به نامه سياهي ملامت من مست 
كه اگه است كه تقدير بر سرش چه نوشت؟ 
قدم دريغ مدار از جنازه حافظ 
همچنين بخوانيد : فال روز پنج شنبه 4 آبان 1396 
كه گرچه غرق گناهست، مي رود به بهشت 
شرايط گرفتن فال 

ابزار وبلاگايرانيان معمولاً در جشنها، شاديها، اعياد و مناسبتهاي خاص و يا براي نيتهاي خاص و گرفتاري هاي شخصي به ديوان خواجه تفأل مي زنند. 

نحوه آن نيز معمولاً با وضو و قرائت حمد و سوره و گرفتن ديوان در دست چپ و با حضور قلب، توسط دست راست باز مي شود و اولين غزلي كه از سمت راست صفحه مي آيد، البته از ابتداي غزل، مورد لحاظ قرار مي گيرد. اولين بيت غزل بعد نيز شاهد يا تأئيد كننده تفأل است. البته ناگفته نماند كه روشهاي متعدد ديگري براي اينكار وجود دارد كه هر كس براساس اعتقادات قلبي خويش عمل مي كند و هيچ روش مدوني ندارد. 
درخصوص تفسير نيز به حالات و وضعيت روحي- رواني، احساسي، عاطفي و باورهاي صاحب فال بستگي دارد و به يقين هرگز نمي توان حكمي كلي صادر كرد؛ چرا كه همان طور كه گفتيم، كلام حافظ چند وجهي است. فال حافظ هيچ رابطه رياضي ندارد، بلكه سر و كارش با دلهاي مشتاق، مؤمن و روحاني مردم و خمير مايه اش روح پاك و ملكوتي حافظ است. 
بعضي با استناد به مسائل علمي، فال را رد مي كنند. 
ابزار وبلاگ گرفتن و ارتباط آن را با علوم امروزي 
فال شبيه علوم خفيه است كه وجود دارد، ولي قابل اثبات نيست. خيلي از پديده هاي اين جهاني نياز به دليل و اثبات ندارد و دانش و علم هم به تنهايي پاسخگوي همه نيازهاي بشر نيست. در وجود بشر حسي وجود دارد كه او را از فصلهاي دانش و علم فراتر مي برد و اين احساس كه نياز زندگي بشر است، هر روز به آدمي گوشزد مي كند كه فقط علم و دانش براي تنگناهاي زندگي كافي نيست، بلكه ايمان، توكل، صبر و عشق هم لازم است.‏ 
تكيه بر تقوي و دانش در طريقت كافريست 
راهرو گر صد هنر دارد توكل بايدش 
اما از لحاظ علمي، امروزه روانشناسان معتقدند كه با تصويرسازي ذهني مثبت مي توان تحولات عميق در خود ايجاد كرد. امروزه با مهندسي صحيح بر ذهن و تصويرسازي مثبت از طريق انديشه هاي والاي حافظ مي توانيم با اميد، آرزو، عشق، محبت، مروت، مدارا و... موجب تغيير و تحول در خود شويم. 
البته هرگز با فال، مسئوليت و وظيفه خطير انسان كه در قرآن به آن اشاره شده است، از گردن او ساقط نمي شود. حافظ فقط يك واسطه است براي شناخت خود و دستيابي به كرامات انساني و انجام تعهدات ما در برابر خدا و خلق خدا و تلاش هميشگي انسان در راه كمال.‏ 
ما بدان مقصد عالي نتوانيم رسيد 
هم مگر لطف شما پيش نهد گامي چند 
علت محبوبيت حافظ 
فال حافظ  از بزرگ ترين سخنوران تاريخ ايران زمين است كه به جرأت مي توان گفت ديوان وي پس از قرآن، پرمخاطب و پرتيراژترين دفتر شعر و ادب و كتاب مردم ايران است. امروز پس از ششصد سال كه از خلق اين اثر مي گذرد، هر روز حرف، سخن و انديشه اي تازه براي همگان دارد. از نگاه ارتباطي، دو ركن مهم و اساسي در علم ارتباطات، مخاطب و ديگري پيام است. 
راز ماندگاري، تأثيرگذاري، تازگي و جادوگري كلام خواجه حافظ نيز در همين دو نكته نهفته است: 
اولاً، مخاطب در شعر حافظ بسيار گسترده و متنوع است كه ديگر كتابهاي ادبي چنين ويژگي منحصر به فردي ندارند.‏ پيامي و كلامي دارد، روي سخن او با همگان است، دعوتنامه حافظ براي همه انسانها از هر نژاد، رنگ و مذهب است. همه افراد متفاوت و بعضاً متناقض آن را مي خوانند و جالب آنكه تعابير متضادي هم از آن در پاره اي موارد مي كنند. به همين دليل مرور زمان آن را دچار كهنگي نكرده است. 
ثانياً، پيام در كلام و شعر حافظ بسيار متنوع و وسيع و در عين حال ساده، چندوجهي و همه فهم است. برخلاف نظريه برخي تئوري پردازان و تعدادي از علاقمندان كه تصور مي كنند وجوه شاعري حافظ بر انديشه هاي او برتري دارد، حافظ انديشمندي متفكر و داراي انديشه ها و افكاري قابل بحث و مهم در همه ابعاد زندگي بشر است. ديوان حافظ فقط ديوان شعر نيست و وجوه مختلفي از مهم ترين مسائل زندگي و حيات و اجتماعي بشر را در خود جاي داده است. 
او درباره زندگي، اجتماع، سياست، عشق، عرفان، آزادگي، صبر و تحمل، مدارا، دنيا، آخرت، خدا، جبر، اختيار و صدها مسئله مهم در زندگي سخن گفته است و آدمي بيشترين شباهت و هم ذات پنداري را با وي حس مي كند، به قول خودش:‏ 
عاشق و رند و نظر بازم و مي گويم فاش 
تا بداني كه به چندين هنر آراسته ام 
ابزار وبلاگ


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۱۱:۰۴:۳۹ توسط:picnik موضوع:

كوتاه كننده لينك چيست؟

كوتاه كننده لينك چيست؟

كوتاه كننده لينك ابزاري است براي كوتاه كردن لينك هاي بلند به لينك هاي كوتاه. در مواردي كه با كمبود فضا مواجه هستيم يا لينك بسيار طولاني است، از اين ابزار استفاده مي شود. براي مثال مي توان به توييتر اشاره كرد كه در آن با محدوديت 140 كاراكتري روبرو هستيم، در صورتي كه از لينك كوتاه نشده استفاده شود حتي ممكن است كل 140 كاراكتر و بيشتر از آن را اشغال كند و جايي براي اضافه كردن مطلب باقي نماند. سرويس هاي معروفي براي اين كار ساخته شده اند. به طور مثال مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

كوتاه كننده لينك گوگل

(goo.gl (Google
(tinyurl.com (Gilby
(bit.ly (Bitly
(t.co (Twitter
 پس از باز كردن يك لينك كوتاه شده، صفحه سرويس دهنده باز مي شود، سپس به صورت خودكار به لينك مورد نظر منتقل مي شويد. اين سرويس به مديران سايت ها و شبكه ها اين قابليت را مي دهد كه تعداد دفعات باز شدن لينك را بدست آورند.

در صورتي كه با يك لينك كوتاه شده مشكوك مواجه شديد از باز كردن آن بپرهيزيد چرا كه ممكن است شما را به صفحه اي كه حاوي بدافزار يا ويروس است منتقل كند و به دليل استفاده از كوتاه كننده لينك، مرورگر يا ديواره آتش احتمال دارد در تشخيص آلوده بودن صفحه نهايي اشتباه كند. 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۱۱:۰۱:۰۸ توسط:picnik موضوع:

رپورتاژ آگهي

رپورتاژ آگهي
رپورتاژ آگهي راهي مناسب است براي بهبود كسب و كار شما (برندينگ) و همچنين روشي عالي براي بهينه سازي و سئوي سايت شما است. اما رپورتاژ آگهي چيست و چند نوع است؟

خريد رپورتاژ آگهي

رپورتاژ آگهي امروزه يكي از بهترين و تاثير گذار ترين انواع تبليغات در دنياي اينترنت به شمار مي رود ، بسياري از شركت ها و صاحبان صنايع براي گسترش كسب و كارشان و برندينگ در دنياي اينترنت در صدد هستند محصولات و خدمات خود را به عنوان يك رپورتاژ آگهي يا يك خبر آگهي در سايت هاي پر بازديد و پر مخاطب منتشر نمايند .
معني رپورتاژ آگهي
اما رپورتاژ آگهي چيست ؟
رپورتاژ آگهي يك متن براي معرفي خدمات و محصولات يا وب سايت شما  مي باشد . رپورتاژ آگهي مي تواند بر دو قسم باشد . رپورتاژي كه براي معرفي محصولات و خدمات ارائه مي شود ، رپورتاژ آگهي كه براي سئو سايت منتشر مي گردد .

اما اين دو نوع رپورتاژ آگهي چه تفاوتي با هم دارند ، در رپورتاژ آگهي براي سئو وب سايت شما براي افزايش رتبه سايتتان در گوگل مي توانيد كلمات كليدي بيزينس خود را در رپورتاژ آگهي به سايتتان لينك نماييد اين عامل باعث مي شود رتبه شما در موتور جستجوي گوگل افزايش يابد .

اما چگونه مي توان براي انتشار رپورتاژ آگهي اقدام كرد ؟ براي انتشار رپورتاژ آگهي شما مي توانيد از سايت تاپ ناز كه به ارائه اين سرويس مي پردازند استفاده نماييد .


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۱۱:۰۰:۰۹ توسط:picnik موضوع:

فال حافظ در لغت

فال حافظ با معني و تفسير كامل در لغت به معناي طالع، بخت و نيز پيشگويي و عاقبت بيني است. كلمه اي عربي است و در فارسي يعني شگون، هم در معناي خوب و هم در معناي بد. فال گرفتن يعني اطلاعات از ناشناخته ها؛ و در عربي به فال خوب زدن، ?تفأل? و به فال بد زدن ?طيره? مي گويند. در فارسي، فال خوب زدن را ?مروا? و فال بد زدن را ?مرغوا? گويند كه از دو كلمه ?مرغ? و ?آوا? تشكيل شده است. ايرانيان با آواز و جهت حركت پرندگان فال مي زده اند؛ مثلاً با ديدن عقاب به عقوبت و هدهد به هدايت پي مي برده اند.
فال در اسلام
در اسلام و در حديث آمده است كه پيامبر گرامي اسلام (ص)، فال نيكو زدن را توصيه مي فرموده اند و طيره را مكروه دانسته اند، به علت اينكه طيره مايه نااميدي، بدبيني و بدگماني بوده و در مقابل، فال نيكو و خوب، نشانه اميدواري و كامروايي در زندگي است. در اسلام استخاره يعني طلب خيره (بر وزن جيره) به معناي با خدا مشورت كردن و طلب تقدير خير كردن رواج داشته است.

فال حافظ در بين ايرانيان
ايرانيان طبق رسوم قديمي خود در روزهاي عيد ملي يا مذهبي نظير نوروز بر سر سفره هفت سين، و يا شب يلدا، با كتاب حافظ فال مي گيرند. براي اين كار، يك نفر از بزرگان خانواده يا كسي كه بتواند شعر را به خوبي بخواند يا كسي كه ديگران معتقدند به اصطلاح خوب فال مي گيرد ابتدا نيت مي كند، يعني در دل آرزويي مي كند. سپس به طور تصادفي صفحه اي را از كتاب حافظ مي گشايد و با صداي بلند شروع به خواندن مي كند. كساني كه ايمان مذهبي داشته باشند هنگام فال گرفتن فاتحهاي مي خوانند و سپس كتاب حافظ را مي بوسند، آنگاه با ذكر اورادي آن را مي گشايند و فال خود را مي خوانند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ آذر ۱۳۹۶ساعت: ۱۰:۵۹:۱۱ توسط:picnik موضوع:

چت باکس


صفحات وبلاگ

[ ۱ ]

RSS

POWERED BY
sitearia.ir

ابزار کد سایت وبلاگ خرید رپورتاژ آگهی عکس پروفایل عکس پروفایل عکس پروفایل خرید بلیط هواپیما خرید بلیط هواپیما خرید بلیط هواپیما خرید بلیط هواپیما سفر نتایج زنده رئال مادرید تاریخ امروز تاریخ امروز دانلود فیلم ایرانی خرید رپورتاژ آگهی خرید شارژ ایرانسل

در كل اينترنت
در اين سايت

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی